Živila
Zagotavljanje kakovosti in varnosti živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v katerikoli člen prehranske verige, trajnostni razvoj, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.
O standardu
FSSC 22000 je kratica za Food Safety System Certification. Je mednarodni standard za varnost živil priznan s strani GFSI (Global Food Safety Initiative). Sloni na zahtevah vsesplošno priznanega ISO 22000 standarda za sistem vodenja varnih živil, ki pa ga nadgrajuje z dodatnimi močno poglobljenimi zahtevami.
Pridobite
Standard omogoča organizaciji celovit nadzor nad sistemom vodenja kakovosti in varnosti izdelkov, obenem pa podrobno predpisuje tudi zahteve za izvajanje prerekvizitnih programov, s čimer je zagotovljena varnost na najvišjem nivoju. Uporabi se lahko za katerikoli živilski proizvod (od surovin in krme do izdelkov, aditivov ali materialov v stiku) neodvisno od velikosti organizacije.
Primernost uporabe
- Organizacije s poglobljenim sistemom vodenja varnih živil
- Členi pregranske verige
Kontakt
SIQ Ljubljana
Mašera-Spasićeva ulica 10
SI-1000 Ljubljana
Jana Kolenc Muženič
T: (01) 4778 001
jana.kolenc@siq.si