Živila

Zagotavljanje kakovosti in varnosti živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v katerikoli člen prehranske verige, trajnostni razvoj, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.

O standardu

ISO 22000 standard je mednarodni standard Sistem vodenja varnosti živil, ki opredeljuje zahteve za organizacije vključene v prehransko verigo. Zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu dopolnjuje s pravili za sistem poslovanja, dobre higienske prakse, sledljivostjo ter označevanjem živil.

Pridobite

Organizacije ob njegovi vpeljavi na bolj sistematičen način pristopijo k obvladovanju vseh področij, ki imajo vpliv na varnost proizvoda ali storitve (voditeljstvo, viri, dokumentacija, PRP, usposobljenost, KU, izredne razmere in dogodki, HACCP plan, notranje presoje ipd), s tem pa svoje poslovanje krepijo in prepoznavajo nove priložnosti.

Primernost uporabe

  • Organizacije, ki rokujejo s katerokoli vrsto živil ali materialov v stiku

Vas zanima več?

Stopite v stik z našo ekipo strokovnjakov.

Pišite nam

  • SIQ Ljubljana