Mag. varn. štud. Davorin Kacian


 

Mag. varn. štud. Davorin Kacian je priznan strokovnjak z osemindvajsetletnimi izkušnjami na področju varnosti. Njegovo delo vključuje svetovalne storitve, presoje in izobraževanja. Bil je višji predavatelj na Univerzi za uporabne znanosti v Veliki Gorici in na Univerzi za varnost na Hrvaškem, kjer je predaval o informatiki, varstvu podatkov in informacijski varnosti. Ima obsežno znanje o standardih ISO, kar potrjuje z več kot 500 izvedenimi presojami in več kot 100 usposabljanji, na katerih je sodelovalo več kot 1000 udeležencev. Njegov portfelj vključuje tečaje za notranje in vodilne presojevalce po ISO 9001, ISO 27001, ISO 45001 in uvod v ISO 22301 ter metodologije ocenjevanja tveganj po ISO 27001.

Ima bogate izkušnje z organizacijo in izvedbo pouka, saj je deloval kot asistent, učitelj, višji predavatelj in ravnatelj. V svoji karieri je poučeval devet predmetov s področja informatike, varnosti, alarmnih sistemov, varnosti informacijskih sistemov in varstva podatkov ter predaval na konferencah v 13 državah. Je PECB-certificiran predavatelj ter avtor več znanstvenih in strokovnih del. Tekoče govori hrvaško, angleško, nemško in slovensko, kar mu omogoča učinkovito komunikacijo z različnimi deležniki. Njegove odlične komunikacijske sposobnosti in globoko tehnično znanje ga delajo izjemnega predavatelja in svetovalca.

Je član organizacij ISACA in (ISC)² ter prejemnik sedmih priznanj za najboljšega učitelja na dodiplomskem in specialističnem študiju varnosti. Njegova zavezanost širjenju znanja je potrjena z več kot dvajsetimi objavljenimi deli in več kot tridesetimi konferencami. Je izjemen strokovnjak na področju informacijske varnosti, ki s svojimi izkušnjami in znanjem pomembno prispeva k napredku in varnosti v organizacijah.