Nazaj na seznam storitev

Usposabljanje za skrbnike sistema vodenja varnih živil po zahtevah ISO 22000:2018

22. - 24. 09. 2025

Namen

Namen standarda ISO 22000 je zagotoviti sistem, ki naj nadzira in zagotavlja varnost živil v celotni verigi »od njive do vilic«, hkrati pa izločil vse šibke točke na tej poti. Namenjen je vsem organizacijam v živilski verigi in sicer od primarne pridelave (kmetijska proizvodnja), predelave živil, skladiščenja, distribucije, proizvodnja krme in tudi proizvajalcem čistil, strojne opreme, embalažnih materialov, torej vseh materialov in predmetov, ki prihajajo v stik z živili.

Dodana vrednost usposabljanja

  • Poglobljeno razumevanje zahtev standarda ISO 22000:2018,
  • seznanitev s pripadajočo zakonodajo,
  • usposobljenost za sistematično zagotavljanje sistema varnih živil v organizaciji,
  • nadgradnja znanja za delo z drugimi standardi zagotavljanja varnih živil kot so HACCP, IFS…
  • pridobitev dodatnih izkušenj za vodenje sistema varnosti živil tudi, če ni potrebe po certificiranem sistemu vodenja,
  • po uspešno zaključenem usposabljanju pridobitev potrdila in naziva Skrbnik sistema vodenja varnih živil po zahtevah ISO 22000:2018.

Pogoj za udeležbo na Tečaju za vodilne presojevalce sistema vodenja varnih živil je uspešno zaključeno Usposabljanje za skrbnike sistema vodenja varnih živil po zahtevah ISO 22000:2018.

Vsebina

  • Sistem vodenja varnih živil - namen in prednosti
  • Struktura, vsebina in zahteve standarda ISO 22000:2018
  • Sistem HACCP in povezava z drugimi sistemi vodenja kot podpora sistemu HACCP
  • ISO 22000:2018: načela, struktura, predstavitev zahtev
  • HACCP študija – tveganja in nevarnosti
  • Zunanji in notranji nadzor
  • Pisno preverjanje znanja

Priprava na usposabljanje

Dodatno gradivo za pripravo bomo posredovali vsakemu udeležencu pet dni pred začetkom, oziroma po prejemu prijave in plačilu kotizacije.


Vsi udeleženci prejmete Priročnik za postavljanje in vodenje sistema HACCP in knjižico Kako zagotavljati varnost in skladnost živil na trgu?

Udeležbo priporočamo

  • Odgovornim za sistema vodenja varnosti živil (ISO 22000:2018 in HACCP);
  • linijski management v živilskih obratih;
  • presojevalci, ki želijo svoje znanje razširiti na presojanje sistemov ISO 22000:2018 in HACCP;
  • strokovnjaki s področja živilstva, ki bi radi pridobili izkušnje s presojanjem sistemov.

Ali ste že seznanjeni z veljavno novostjo v zahtevah sistemov vodenja (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, ISO/IEC 27001, ISO 22301, ISO 15378, ISO 22000, ...)?
 

V skladu z zavezami za obravnavo podnebnih sprememb je Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), nedavno izdala dodatek k več kot tridesetim standardom za sisteme vodenja.
 
Dodatek v zahtevah 4.1 in 4.2 organizacijo usmerja, da razmisli, ali so podnebne spremembe relevanten dejavnik in ali so upoštevane vse možne posledice oziroma tveganja.
 
Na ustrezno opredeljene ukrepe tveganj podnebnih sprememb pa so pozorni tudi že presojevalci pri izvajanju zunanjih presoj različnih sistemov vodenja.
 
Na izobraževanju bomo posredovali tudi informacije glede novosti.

Način dela

  • Usposabljanje sestavljajo predavanja, izmenjava izkušenj in pisni preizkus znanja.

Lokacija izvedbe: SIQ Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10, 1000 Ljubljana.

Dodatne informacije: Jernej Balantč, telefon: (01) 5609 716, e-pošta: jernej.balantic@siq.si  

Vas zanima certificiranje standarda ISO 22000? Tukaj dobite več informacij.

Obveščanje o izobraževanjih

Bodite pravočasno obveščeni o aktualnih izobraževanjih in brezplačnih dogodkih.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe